Banner Allisatowww.allisato.be+32 (0)496 20 64 21

 Bookmark Allisato

Elektrotechnical Solutions LED

 

Start
Verlichting
Ledverlichting
Aansluiting
Nieuwbouw
Verbouwing
Datacom
Industrie
Domotica
Links
Contact

De LED of Light Emmiting Diode zijn niet zoals andere gloeilampen en onderscheiden zich ook van de fluorecentielampen of spaarlampen. Door de andere manier van lichtproductie zal ook veel minder energie verloren gaan. Waar een klassieke gloeilamp aanzienlijk veel energie verliest door ontwikkkeling van warmte is dat bij LED-verlichting verwaarloosbaar.

Het halfgeleider materiaal van de LED gedraagt zich meer als fluoritentielamp dan als gloeilamp. Maar toch zal de fluoricentielamp (TL-lamp) aanzienlijk meer verbruiken.

Waar we vroeger een 36W fluorectentielamp (T8 -T5) van 120 cm gingen gebruiken is deze nu vervangbaar door een LED-buis van 16W. De bestaande armatuur kan u behouden, het volstaat om een kleine aanpassing te doen in de aansluiting (voor meer info kan u bij ons terecht). De meerprijs van de verlichtingsbuis kan daardoor snel teruggewonnen worden. In sommige gevallen zal het nodig zijn om de transformator te veranderen zo kan een AR111 (35W tot 50W) lamp ook vervangen worden in LED-verlichting. Een stuk eenvoudiger wordt het als de transformator reeds in de behuizing van de LED-spot zit.

De kleurenverzadiging van LED's is aanzienlijke beter dan bij traditionele verlichting. Net als bij gewone verlichting kan keuze gemaakt worden uit verschillende kleuren. Sommige mensen beweren dat de gezelligheid van LED-verlichting de wensen overlaat. Vaak is een foute keuze van LED's aan de basis van deze uitspraak. Bij de keuze van de LED's dient men rekening te houden met de kleurtemperatuur. De nieuwe generatie regenboog LED's (RGB) kennen in een korte tijd een enorme groei doordat ze tijdens het branden kunnen veranderen van kleur.

Misschien opteert u na al deze voordelen van de LED-technologie verder ook voor een lichtsturing zodat werken met sferen mogelijk is. Decoratieve verlichting kan ook gemaakt worden met led-strips. Zelfklevende strips met SMD-led's op 12V zijn op verschillende lengtes verkrijgbaar. Het accentueren van een mooie trap of of een warme gloed valt te realiseren met de lichtstroken. Meer en meer gaat men over naar 24V lichtstroken, een draadloze controller vormt amper een meerprijs voor het systeem. De draadloze ontvanger (controller) kan op een zeer kleine ruimte verborgen worden. De zender heb je binnen handbereik zodat je probleemloos de knippersnelheid, kleur of programma kan selecteren naar u smaak. Voor het omschakelen van 240V naar 24V blijft een transformator nodig. Deze methode van aanvullende verlichten is ook bruikbaar in buitenomgeving zoals reclameborden aan winkels of verlichting van horecazaken. Combineren van verlichting met oog voor voldoende lichtsterkte is essentieel.

Voor hulp bij de keuze van LED-verlichting of lichtsturingen helpt ALLISATO u graag verder.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
Copyright © 2010 www.allisato.be. All rights reserved